Trio Sono  -

Nyheder

Her kan du høre mere fra indspilningen af Bachs Goldberg variationer:

J.S. Bach: Goldberg variationer
Var. 21
Du skal have Flash Player for at kunne se dette.

J.S. Bach: Goldbergvariationer
Var. 29
Du skal have Flash Player for at kunne se dette.
Juni 2014
Til alle de venligt interesserede i Trio Sonos indspilning af Bachs Goldberg variationer, er vi glade for at meddele, at  vi efter venlig støtte fra solistforeningen nu kan sende cd'en i trykken og glæder os til at præsentere den til koncerten d. 03.08. på Gjorslev Gods.November 2012: 

Efter et forår og sommer med et utroligt inspirerende samarbejde med professor Fühlinger, ophold i Wien og koncerter i sommerlandet, er Trio Sono ved at instudere nye værker af Dohnanyi, Kodaly og Beethoven.
 Vi vender tilbage på scenen i januar 2013 i et nyt og spændende samarbejde med oboist Kristine Vestergaard (DR symfoniorkestret) og spiller Mozarts kvartet or obo og strygere.

Marts 2012:

Indspilningen af Bachs Goldberg variationer blev færdiggjort i februar 2012 og cd'en forventes udgivet i løbet af året. For nærmere oplysninger og køb af indspilningen, kontakt enten Trio Sono via mail på karindalsgaard@gmail.com for tilmeldelse af nyhedsbrev eller Jesper Jørgensen på tlf. 40 96 96 80.


januar 2012: Trio Sono ønsker alle et godt nytår! 2012 blev sparket godt  igang med en skøn modtagelse af vores koncert på Stevns d. 8.1. og vi glæder os meget til at spille igen, på søndag d. 15.1. i København!
Til dem det måtte interessere før koncerten, er her lidt baggrunds info om Goldberg variationerne:
Goldberg variationerne er oprindeligt skrevet for cembalo, men er blevet spillet i så mange forskellige arrangementer, at de med god grund kaldes for "musikhistoriens kamæleon". Navnet har de fået efter datidens store cembalo-stjerne, Johan Gottlieb Goldberg, men da han kun var 14 år da de blev skrevet, er det tvivlsomt at de var dedikeret til ham, og man mener da også, at de er ment som klaverøvelser til Bach's sønner. En anden skrøne om Goldberg variationerne er, at de blev bestilt af dén fyrste Goldberg var ansat hos, fordi denne led af søvnløshed og ville have noget at underholde sig med i de lange vågne timer, og til at dysse sig i søvn. Men det er som sagt kun en skrøne, om ikke andet, så fordi Goldberg variationerne er alt andet end søvndyssende!
Og som det altid er tilfældet med ham, er intet overladt til tilfældighederne: satserne kommer i grupper af tre, hvor første variation er en typisk barok danse-sats (f. eks. en gigue, Sarabande eller fuga), anden variation er en hurtig, virtuos sats, tredie er en kanon. Fjerde variation er igen en dans, næste en virtuos sats, næste en kanon og så fremdeles. 
Sådan er der mange informationer gemt bag et værk som dette, men man kan selvfølgelig også bare læne sig tilbage og nyde musikken og de myriader af satser i forskellige stemninger, historier og farver, som Goldberg variationerne er.

Planen er indspilning i februar 2012 og før og efter det: masser af koncerter!